Translate

fredag 11 juli 2014

Trötthets-döden

Okej stort behov av mer råd.. Cataleya har alltid vaknat och ätit på natten. Ofta 5 fulla Vällingflaskor En jobbig natt så vaknar hon 15 gånger, en bra natt så vaknar hon fem gånger. Hon sover bredvid mig i sängen. För några månader sedan så började jag dra ner på pulver mängden i flaskorna, till hälften, men lika mycket vatten. Vilket gav resultat. Men nu med värmen så verkar den dåliga aptiten på dagen göra att inatt gick det 7 flaskor och 6 blöjbyten. Jag är så trött!! BVC säger att de gäller va hård och bara sluta med välling och kanske ge vatten bara och att det då kommer lära henne att inte äta på nätterna.. Vad säger ni? 

11 kommentarer:

  1. Våra vällingslukare (har haft 4 st) fick vi att sluta äta på natten (eller iallafall dra ner på det till 1 nattmål) när de var ca 2 år genom att ge dem välling i sömnen när man själv gick och la sig och passa på att byta blöjan då också. Sedan har de varit känsliga för temperaturer på natten, endel har sovit i bara blöjan medans någon av de andra behövt både strumpor och pyjamas för att sova lugnt. Min erfarenhet är att de oftast vaknat av annan orsak än hunger men tagit flaskan mer som tröst/trygghet för att somna om. //Hanna

    SvaraRadera
  2. Egentligen har väl BVC rätt...men man måste ändå välja sina strider. Just nu låter det som om du måste sätta på din egen syrgasmask själv först. Pallar du 4-5 nätters kamp? Finns det någon som kan hjälpa dig? Även om du själv inte får sova på natten kanske du kan få avlösning på förmiddagen? Rådet här ovan låter bra att testa... Jag tror inte så mycket på att öka vätskemängden, snarare minska den och se till att hon är mätt. Hur som helst... Gör det du orkar bäst och kom ihåg (nu åker jag kanske på en snyting)...när hon är 15 sover hon i egen säng utan vällingflaska.

    SvaraRadera
  3. SE TILL ATT HON ÄR SÅ MÄTT SOM MÖJLIGT INNAN SÄNG GÄENDE, TYP GE HENNE EN PORTION FRÖT ELLER LIKNANDE!!!
    Å APROPÅ VÄTSKEMÄNGDEN: SE TILL ATT HON DRICKER SÅ BRA OCH MYCKET SOM MÖJLIGT PÅ DAGEN, Å SEN DRA NER PÅ MÄNGDEN ETT TAG INNAN SÄNG DAGS...
    har mej en kompis vars lilla dottet då hon ammade i princip slog läger vid tuttarna hennes 3, 4 h innan hon skulle läggas, å som på så sätt gjorde att hon kunde få sova hela nätterna!!!
    hoppas att nätterna blir bättre för er båda i längden, plus så denna värme gör det ju inte så mycket lättare å sova, det känner man ju själv!!!
    å då om du har en liten kropp invid dej i sängen, så stiger ju värmen rätt rejält!!!

    SvaraRadera
  4. varsågod!

    hoppas nu ni båda två hittar en bra natt, sov rutin som funkar lika bra för er båda!!!!
    vad den nu må vara!!!

    SvaraRadera
  5. Hej. Min son var likadan. Skitjobbig med sitt ätande på nätterna. Fick samma tipps från bvc som du och slutade helt med vällingen på natten och gav bara vatten i flaskan. Givetvis var den första veckan dryg som bara den då sonen blev pist off över att inte få någon mat i flaskan men efter en vecka med outhärdliga nätter så somnade han en kväll och vaknade inte förrän på morgonen därefter...både han och jag utvilade. Kände att det var det bästa jag gjort även om det skar lite i mammahjärtat den veckan när han var så ledsen på natten. Men samtidigt så behöver ju barn sin sömn och lära sig att man inte skall äta på natten utan sova så det var nog det som fick mig att faktiskt agera istället för att curla och ge efter.haha. Kram och lycka till ./från en trogen följare som läst din blogg länge och tänker på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Okej! Ska börja med detta! Inatt är det hennes pappas natt, men från och med imorgon! Tack för peppen!!

      Radera
  6. Jag skulle dra ner på vätskemängden, eller ja, ta bort den helt. Gröt innan läggdags och sedan inget på natten. Barn kissar inte i sömnen, de vaknar för att kissa. Jag tror att hon alltså vaknar så pass många ggr för att hon helt enkelt behöver kissa(för mycket vätska). Och sen för att somna om vill hon ha nåt att trösta sig med och då vill hon ha välling för att det känns tryggt och mysigt, inte för att hon är hungrig eller törstig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Haft ännu en vaken natt så i natt börjar jag! Önska mig lycka till!!

      Radera